نخستین جشنواره سلامت و رسانه، مردادماه ۱۴۰۰ در زنجان برگزار میشود
| تاریخ ارسال: 1400/4/26 |
نخستین جشنواره سلامت و رسانه، مردادماه ۱۴۰۰ در زنجان برگزار میشود
عصر حاضر عصر سلطه و دوران طلایی ارتباطات است . بیگمان در مورد همه مسائل جهان، رسالت بزرگ و مهم اطلاعرسانی، فرهنگسازی و مدیریت افکار عمومی در راستای تحق اهداف و چشمانداز ترسیم شده بر دوش رسانههای جمعی است. امروزه رسانهها با گسترش مرزهای جغرافیایی، فرهنگی و سیاسی، هویت انسان معاصر را تحت تأثیر خود قرار دادهاند، طوری که میتوان هویت انسان مدرن امروزی را هویت وابسته به رسانه نام گذاشت. رسانهها همانگونه که در ایجاد وحدت، همدلی و همگرایی، تقویت اعتماد به نفس و خود باوری و خلاقیت و نوآوری سازمانی و ملی، اعتماد و امیدآفرینی سهم بهسزایی دارند، در مقابل میتوانند بحران زا نیز باشند و گام در مسیر تضعیف پایههای اصلی قدرت جامعه نیز بگذارند .
با توجه به کارکردهای متنوع رسانههای جمعی، همچون آگاهی بخشی، اطلاعرسانی موثر و ماموریت محور، ایجاد انسجام و همبستگی، تعهد و تعلق سازمانی و اجتماعی، نظارت بر عملکرد مدیریتی، حمایت از مدیران کارآمد، کارآفرین و جهادی، فراهم کردن زمینههای مشارکت عمومی و اجتماعی، رصد امور و نظامات و تعاملات اجتماعی، میتوانند جایگاه شایسته و درخور اعتنائی در تکوین، تکامل و نهادینهسازی شاخصها و عناصر بنیادین ساختارهای کشور به خصوص در حوزه سلامت داشته باشند.
رسانهها امری فراگیرند
ویژگی اصلی رسانهها « همه جا و فراگیر بودن، آگاه و بیدار بودن و مسئولیت پذیر بودن آنهاست. آنها میتوانند یک کلاس آموزشی و تربیتی بیدیوار با میلیاردها شنونده و بیننده تشکیل دهند. وظیفه حراست از محیــط و ایجاد امنیت و آرامش فردی و اجتماعی را بر عهده دارند؛ آنها با ایجاد همبستگی میان همه عناصر و اجزای یک جامعه، امید و اعتماد را تقویت میکنند، خلاقیت و نوآوری را شکوفا میکنند، در پاسخ به نیازهای جامعه مسئولیت انتقـال میراث اجتماعی از نسلی به نسل دیگر را با سیری توسعه یابنده و شتابنده برعهده دارند .
رسانهها هم حرکت، پویایی، شور و نشاط امید را ایجاد، تقویت و منتقل میکنند و هم رخوت، تنبلی و سستی را از سازمان ها و جامعه میزدایند . از یک سو احساسهای عاطفی و ارزشهای انسانی، محبت، صداقت و عشق به خدمت صادقانه را بر میانگیزانند و از سوی دیـگر، زشتی، بیارزش و بیفایده بودن، یاس، ناامیدی، دشمنی، بیاعتمادی، دروغ، غیبت، تهمت و بهتان و ... را کمرنگ، کماثرتر و بیاثر میکنند و رذیلتها را به فضیلتها و ارزشها تغییر میدهند. این کارکرد همزمان و توامان و بسیار مهم و حساس وظیفه و تکلیف یک رسانه فاخر، حرفهای و در تراز جمهوری اسلامی ایران است .
این جشنواره در نظر دارد با همکاری و مشارکت اصحاب متعهد و متخصص رسانه و با تقویت کار تخصصی، حرفهای و اخلاق محور و استفاده بهینه از این ظرفیت عظیم و بیبدیل در بخش رسانههای مکتوب، خبرگزاریها و پایگاههای خبری و دیزاینهای دو سال اخیر و در ۸ محور ذیل با رقابت سالم و سازنده بنای نخستین جشنواره استانی سلامت و رسانه را بنیان گذاشته و زمینهساز تقویت و توسعه تعامل و همکاری فیمابین برای ارتقاء سطح سلامت مردم عزیز و نجیب استان و اجتماعی سازی سلامت را فراهم نماید .
اهداف جشنواره
۱- ایجاد وحدت، همدلی، همگرایی، همفکری و همافزایی بین خادمین نظام سلامت و اصحاب فرهیخته رسانه
۲- اعتمادسازی و امیدآفرینی عمومی نسبت به حوزه سلامت به عنوان سرمایه اجتماعی بسیار ارزشمند و ضرورت اساسی و پیشنیاز مهم برای فرهنگسازی و ارتقای سطح سلامت جامعه
۳- ارتقاء سطح سواد و مهارت عمومی در حوزه سلامت
۴- ارتقاء سواد رسانه و رجوع به رسانههای مرجع و منابع موثق خبری
۵- اقناع سازی، فرهنگسازی و اصلاح رفتارهای فردی و اجتماعی مردم در حوزه سلامت
۶- اجتماعیسازی سلامت
۷- افزایش مشارکتهای عمومی و همراهی و همکاری همه دستگاههای اجرایی و مردم با حوزه سلامت در راستای اجتماعی سازی سلامت به عنوان یک ضرورت و فوریت به ویژه در مهار بحرانهای ملی و بینالمللی از قبیل بیماری کووید - ۱۹
بخشهای فراخوان بخش ۱ ) خبر بخش ۲ ) گزارش بخش ۳ ) عکس بخش ۴ ) مصاحبه بخش ۵ ) تیتر بخش ۶ ) مقاله، یادداشت و سرمقاله بخش ۷ ) طراحی گرافیک (تایپوگرافی،پوستر،صفحه آرایی، دیزاین و...)
ضوابط و مقررات شرکت در جشنواره :
۱- آثاری تولیدی در فاصله زمانی ۱/۴/۱۳۹۸ لغایت ۳۱/۴/۱۴۰۰ منتشره در یکی از نشریات استانی، خبرگزاریها و پایگاههای خبری استان و نشریات سراسری (ویژه استانی) منتشر شده باشد.
۲- در آثار ارسالی باید نام دقیق صاحب اثر در صفحه منتشره قید شده باشد . ( افرادی که آثار آنها با نام مستعار و کد ثبت میگردد باید دارای تاییدیه مدیر مسئول رسانه استانی و یا سراسری باشد)
۳- رسانههای شرکت کننده باید دارای مجوز فعالیت باشند .
۴- هر متقاضی میتواند در ۳ بخش و با ۳ اثر در هر بخش شرکت کند .
۵- در خصوص تعداد اعضای شرکت کنندگان در بخشهای مختلف جشنواره به شرح ذیل عمل خواهد شد .
- بیش از ۲۰ نفر شرکت کننده : نفرات اول، دوم و سوم انتخاب خواهد شد.
- بین ۱۰ تا ۲۰ نفر شرکت کننده : نفرات اول و دوم انتخاب خواهد شد.
- بین ۵ تا ۱۰ نفر شرکت کننده : فقط یک نفر
- آثار ارسالی کمتر از تعداد تعیین شده ، در سایر بخشها ادغام و یا حذف میگردد.
- فقط آثاری پذیرفته میشود که در حوزه سلامت تولید و منتشر شده باشد
جوایز جشنواره : نفر اول در هر رشته : تندیس جشنواره، لوح تقدیر و مبلغ ۲۵ میلیون ریال نفر دوم در هر رشته : لوح تقدیر و مبلغ ۲۰ میلیون ریال نفر سوم در هر رشته : لوح تقدیر و مبلغ ۱۵ میلیون ریال
بارگذاری و نحوه ارسال آثار :
۱- بارگذاری آثار در سایت دانشگاه به آدرس http://Art.zums.ac.ir - zumsart۲۰۲۰gmail.com
۲- در صورت عدم موفقیت در بارگذاری آثار در سایت جشنواره، اصل آثار به دبیرخانه جشنواره سلامت و رسانه به آدرس جاده گاوازنگ، مرکز همایش های بین المللی روزبه ، دبیرخانه اولین جشنواره استانی سلامت و رسانه تحویل داده شود.
تقویم جشنواره :
آخرین مهلت ارسال آثار ۱/۵/۱۴۰۰
زمان اختتامیه : ۲۰-۱۶ مرداد ۱۴۰۰
نشانی دبیرخانه: مرکز همایشهای بینالمللی روزبه، دبیرخانه دائمی همایشها و جشنوارههای علمی فرهنگی و هنری دانشگاه علوم پزشکی زنجان
تلفن تماس و هماهنگی : ۰۲۴۳۳۳۳۱۳۹۵ – ۰۹۰۳۰۶۹۶۱۴۲ - ۰۹۱۲۱۴۱۷۴۴۰
مقررات عمومی جشنواره : در بخش هفتگانه ۱- تکمیل فرم تقاضای شرکت در جشنواره و قبول تمام مقررات اعلام شده در سایت دانشگاه . ۲- مالکیت مادی و معنوی آثار برای شرکت کننده محفوظ خواهد بود، در غیر اینصورت، کلیه آثار حقوقی به عهده ارائه دهنده اثر بوده و دبیرخانه جشنواره هیچ گونه مسئولیتی در قبال این تخلف نخواهد داشت .
۳- دبیرخانه جشنواره حق استفاده از آثار در رسانههای مکتوب و چاپی و اطلاعرسانی، تبلیغات فرهنگی و نمایش در داخل و خارج کشور را با ذکر نام حقیقی یا حقوقی خواهد داشت.
۴- لازم است آثار در زمان تعیین شده خلق شوند. ۵- برای شرکت در جشنواره محدودیت سنی وجودندارد.
۶- بعد از دریافت آثار در دبیرخانه جشنواره به هیچ عنوان امکان خارج نمودن اثر مقدور نمیباشد. ۷- تصمیم نهایی درباره موارد پیش بینی نشده که در مقررات حاضر لحاظ نشده است و یا ابهامات ناشی از مفاد آن و تغییر در بعضی از مقررات، با دبیرخانه جشنواره است و نظر دبیرخانه قاطع بوده و مصون از هرگونه اعتراض و ادعایی خواهد بود. ۸- سرعت در انتقال مفاهیم، جذابیت در آگاهی بخشی و خلاقیت و نوآوری از ویژگیهای اصلی ارسالی در داوری میباشد.
۹- این جشنواره به دنبال راهکار و آثاری است که با روشهای حرفهای و خلاقانه، خدمات، دستاوردها و پیامها و مفاهیم حوزه سلامت و پیشگیری را به سادهترین و نافذترین شکل ممکن نمایش دهند. جذابیت اثر از نظر دیزاین، خلاقیت در ایدهپردازی و انتقال مفاهیم با کیفیت از اولویت بالایی برخوردار است.
تذکر : تقاضای شرکت در جشنواره میبایست صرفا توسط نماینده ی قانونی رسانه تکمیل و به جشنواره ارسال گردد.
به کلیه آثار پذیرفته شده، گواهی شرکت در جشنواره اعطا خواهد شد